Over ons

Over De Speelkrael

Onze vereniging zet zich in voor de leefbaarheid in Scherpenisse. Dit doen wij door kinderen een veilige speelplaats te bieden, deze speelplaats hopen wij uit te breiden en deels te vernieuwen. Ons uitgangspunt om jong en oud bij elkaar te brengen. Zodat we de eenzaamheid onder de ouderen proberen tegen te gaan. Het kernwoord van de vereniging is verbinding. Wij vinden het erg belangrijk dat iedereen zich welkom voelt!

Ons doel

Ons doel is om de huidige speeltuin te vernieuwen en uit te breiden. Zodat wij een leuke en leerzame speelplaats voor kinderen creëren, waar ze veilig de wereld kunnen ontdekken. Bijv. de vliedberg van Scherpenisse wordt nagemaakt. Ook kinderen met een beperking zijn van harte welkom. Maar het wordt ook een plaats waar oudere/eenzame mensen kunnen samen komen, om onder het genot van een bakje koffie te kunnen genieten van de spelende kinderen.

De Speelkrael is een LEADER-project, mede tot stand gekomen met hulp van Europese subsidie.

Naam

Via een leuke actie hebben we heel Scherpenisse mee laten denken over de naam voor de nieuwe speeltuin, op 1 juni, na afloop van een gezellige kinder-knutselochtend werd de naam bekend gemaakt, Elma den Boer had de leukste naam verzonnen, namelijk: Speelkrael, toelichting: Het stukje speel spreekt voor zich: je gaat naar de speeltuin om te spelen, te chillen, je in je vrije tijd te ontspannen op een ‘speelse’ wijze.

Krael: heeft 4 verwijzingen:

  1. Naar zeekraal, wat gesneden wordt op de schorren rond Scherpenisse.
  2. Kraal: afgeschutte ruimte voor iets wat je wilt beschermen tegen invloeden van buitenaf.
  3. Kraal: element van een sierketting, alle losse kralen mogen aan de ketting worden geregen: mooi, glimmend of gebutst en dof, samen vormen ze de sierlijke ketting, ze hebben elkaar nodig om te komen tot een sterke, sierlijke ketting.
  4. Versiering in de architectuur: dat het werk voor de speeltuin en het spel in de speeltuin mag gebeuren tot vreugde en plezier van een ieder in Scherpenisse. Dat de kinderen liefde en vreugde mogen ervaren in de ontmoeting met elkaar in de speeltuin.

Het bestuur

Om alles draaiende te houden

Joline Jansen

Voorzitter

Lydia Bijnagte

Vicevoorzitter

Sandrina Dorst

Penningmeester

Mariëtte Rottier

Secretaris

Erica Bogert

Bestuurslid

Eveline Poot

Bestuurslid

Marrie van Binsbergen

Bestuurslid

Martine Suijkerbuijk

Bestuurslid

Miranda Janssen

Bestuurslid

Martijn Mol

Projectleider

Nelia van den Berg

Bestuurslid

Paula Tijssen

Bestuurslid

Petra Brandwijk

Bestuurslid

Roelof van Duijn

Projectleider